Arnhem,
15
februari
2014
|
01:00
Europe/Amsterdam

Zilver voor Koen Verweij op de 1500 meter

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

SOTSJI (ANP) - Koen Verweij is er zaterdag net niet in geslaagd de olympische titel op de 1500 meter te winnen. De Nederlandse schaatser was drie duizendsten van een seconde langzamer dan de Pool Zbigniew Brodka. Verweij klokte 1.45,009 en Brodka 1.45,006. Het brons ging naar de Canadees Denny Morrison in 1.45,22.

Mark Tuitert, kampioen bij de vorige Spelen in Vancouver, werd nu vijfde in 1.45,42. Stefan Groothuis moest genoegen nemen met de twaalfde plaats: 1.46,08. Jan Blokhuijsen, de vervanger van Sven Kramer, noteerde 1.46,50 en werd daarmee dertiende.

Brodka bezorgde Polen het eerste schaatsgoud ooit.

Het was de tweede keer dat een afstand bij de mannen werd beslist op duizendsten. Eerder kende de 500 meter bij de mannen een bizar verloop. Michel Mulder bleek net wat sneller dan Jan Smeekens.

Een geweldige race? Koen Verweij vond van niet, kort na de wedstrijd. ,,Ik kan hier niks mee. Tweede. Met die plek heb ik niets. En dat op drie-duizendste van de winnaar. Nee, ik ben niet echt blij. Dit is gewoon mijn plaats niet.''

Op opbeurende woorden zat hij niet te wachten. ,,Ik heb hier het hele jaar naar toegeleefd. Was er gewoon klaar voor. En dan red ik het net niet. Ik weet eerlijk gezegd niet wat ik ervan moet zeggen.''