Arnhem,
24
juli
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

WK-zilver voor verspringer Ronald Hertog

LYON – Ronald Hertog heeft zilver gewonnen op de WK atletiek voor gehandicapten. In de verspringbak kwam hij tot een afstand van 6.78 meter. Het goud ging naar de Duitser Markus Rehm, die met 7.95 meter zijn eigen wereldrecord verbeterde.

Op Rehm bleek in de klasse T44 (atleten met één beenprothese, red.) geen maat te staan. Hij verpulverde zijn eigen wereldrecord met zestig centimeter. Vorig jaar won de Duitser ook het goud op de Paralympische Spelen. Achter Rehm en Hertog ging het brons naar de Pool Maciej Lepiato.

Hertog won vorig jaar op de Paralympische Spelen nog brons met speerwerpen. Door een schouderblessure werd hij afgelopen winter gedwongen zich toe te leggen op andere atletiekonderdelen. Eerder deze week bereikte de 24-jarige atleet ook de finales op de 100 en 200 meter sprint.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.