Arnhem,
27
februari
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

WK alpineskiën met een beperking in 2015 in Canada

ARNHEM - De wereldkampioenschappen voor alpineskiërs met een beperking vinden in 2015 plaats in het Canadese Invermere. Dat heeft het IPC woensdag bekendgemaakt.

Het titeltoernooi staat van 24 februari tot en met 4 maart 2015 op de kalender in het skigebied in British Columbia. Het is het derde grote evenement dat het IPC in de afgelopen jaren aan Canada heeft toegewezen. In 2010 vonden de Paralympische Winterspelen in Vancouver plaats en afgelopen jaar was Invermere al gastheer van de de wereldbekerfinale.

Afgelopen week vond het WK plaats in La Molina. Namens Nederland voldeden zitskiër Kees-Jan van't Klooster (afdaling), Anna Jochemsen (staand, slalom) en Bart Verbruggen (staand, afdaling) in Spanje aan de kwalificatie-eisen voor de Paralympische Winterspelen van Sochi 2014.

>> Lees meer Paralympisch nieuws op www.paralympisch.nl
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.