Arnhem,
18
mei
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Wereldrecord Marlou van Rhijn op 100 meter

HOORN - Paralympisch atlete Marlou van Rhijn heeft bij de Flynth recordwedstrijden in Hoorn een wereldrecord gelopen op de 100 meter. Van Rhijn, lopend op twee blades, zette een tijd neer van 13,23 seconden.

Die tijd betekende een nieuw wereldrecord in haar klasse, T43. Het oude wereldrecord stond ook al op naam van Van Rhijn. Tijdens de Paralympische Spelen in Londen liep de Purmerendse in de series een tijd van 13,27 seconden. In de finale won Van Rhijn uiteindelijk zilver, in een tijd van 13,32 seconden. Op de 200 meter won ze later in het toernooi goud, in een wereldrecordtijd van 26,18 seconden.

Vorige week liep Van Rhijn in Emmeloord ook al een wereldrecord in haar klasse op de 400 meter: 64,95 seconden. Tijdens wedstrijden wordt de T43-klasse gecombineerd met de T44 (één prothese). De wereldrecords van Van Rhijn zijn T43-records.

>> Lees meer Paralympisch nieuws op www.paralympisch.nl
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.