Arnhem,
21
december
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Weer nominaties shorttrack voor Olympic Team Netherlands Sochi 2014

ARNHEM - Opnieuw zijn er shorttrackers verzekerd van een nominatie voor de Olympische Spelen van Sochi 2014. De Koninklijke Nederlandse Schaatsenrijders Bond (KNSB) diende een verzoek in voor Niels Kerstholt, Sjinkie Knegt, Daan Breeuwsma en Freek van der Wart.

Tijdens de World Cup in Shanghai van 7-9 december jl. voldeden zij allen aan de vastgestelde limiet. Kerstholt, die al een nominatie op zak heeft voor de 500 meter, wist nu een nominatie voor de 1000 meter veilig te stellen door in Shanghai naar een derde plaats te rijden.

Op dezelfde afstand behaalde Van der Wart een vierde plaats en Knegt een achtste plaats. Voor de 24-jarige Van der Wart is dit zijn allereerste Olympische nominatie terwijl routinier Knegt eerder al een nominatie voor twee afstanden (500 en 1500 meter) op zijn naam wist te schrijven. De bijna 25-jarige Breeuwsma heeft een nominatie voor de 500 meter verdiend. Hij behaalde tijdens de World Cup een zesde plaats.

De shorttrackers voldeden hiermee aan de door NOC*NSF met de KNSB opgestelde nominatie-eisen. Een nominatie wordt niet vanzelfsprekend omgezet in kwalificatie voor Olympic Team Sochi 2014. Daarvoor moeten de genomineerde sporters in het volgende seizoen vormbehoud tonen, door nogmaals aan een prestatienorm te voldoen.

>> Kijk voor meer info over Sochi 2014 op www.nocnsf.nl/sochi2014

Lees ook:

Drie shorttracknominaties voor Olympic Team Sochi 2014
Eerste nominaties voor Olympisch Team Netherlands Sochi 2014
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.