Schiphol,
30
augustus
2014
|
11:04
Europe/Amsterdam

Warm welkom thuis voor Youth Olympic TeamNL op Schiphol

Chef de mission Mark Huizinga: "Het waren zeer mooie Jeugd Olympische Spelen"

Samenvatting

Youth Olympic TeamNL Nanjing 2014 heeft vanmorgen om tien voor vijf een warm welkom thuis op Schiphol gekregen. Ondanks het vroege tijdstip, waren op de luchthaven veel familie en vrienden aanwezig om de sporters te ontvangen. 

Het team had op dat moment een flinke reis van bijna 24 uur achter de rug: vijf uur in de bus, vijf uur wachten op de luchthaven en een vlucht van elf uur. Toch was de sfeer in het vliegtuig en ook bij aankomst erg goed. Chef de mission Mark Huizinga: "Het waren zeer mooie Jeugd Olympische Spelen. We hebben twaalf medailles en een schat aan ervaring mee naar huis genomen. Ik ben trots op dit Youth Olympic TeamNL Nanjing 2014."

Nederland was in de Chinese stad vertegenwoordigd met 41 sporters, verdeeld over dertien takken van sport. Goud was er voor zwemster Maaike de Waard op de 50 meter rugslag, springruiter Lisa Nooren met team Europa tijdens de intercontinentale teamwedstrijd en Lisa Mullenberg tijdens de teamwedstrijd judo. Zwemmer Kyle Stolk (200 meter vrije slag), de 5x5 hockeysters, de 3x3 basketbalsters en zeilster Odile van Aanholt veroverden zilver. Nabil Ennadiri (taekwondo), judoka Frank de Wit, het wielerduo Wiebe Scholten/Niek Kimmann, zwemmer Mathys Goosen en windsurfer Lars van Someren waren goed voor brons.