Arnhem,
18
augustus
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Vijfde medaille voor Lisette Teunissen

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

MONTRÉAL – Zwemster Lisette Teunissen mocht zaterdag (lokale tijd) op de wereldkampioenschappen voor gehandicapten voor de vijfde keer het erepodium betreden. Op de 150 meter wisselslag (handicapklasse S4) voegde de 27-jarige Nederlandse zilver toe aan haar toch al indrukwekkende medailleverzameling.

Met name in de eerste 50 meter (rugslag) leek Teunissen hard op weg naar een tweede wereldtitel. In de volgende 100 meter (schoolslag en vrije slag) bleek de Russische Irina Kolmogorova echter beter dan de zwemster uit Capelle aan den IJssel. Achter dit duo ging het zilver naar Karolina Hamer uit Polen.

Voor Teunissen betekende het zilver haar vijfde medaille in evenzoveel starts op deze wereldkampioenschappen. Eerder werd ze wereldkampioen op de 50 meter rugslag. Ook veroverde ze al zilver op de 100 en 200 meter vrije slag. Tot slot was er voor de Nederlandse brons op de 50 meter vrije slag.