Arnhem,
22
april
2015
|
10:54
Europe/Amsterdam

Vier BMX’ers gekwalificeerd voor Europese Spelen

Vier Nederlandse BMX’ers zijn vandaag gekwalificeerd voor de Europese Spelen. NOC*NSF heeft de voordracht van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) gehonoreerd.

Twan van Gendt en Jelle Gorkom gaan tijdens Baku 2015 van start bij de mannen, Merle van Benthem en Laura Smulders bij de vrouwen. Zij voldeden met recente prestaties allen aan de gestelde kwalificatie-eisen. Laura Smulders won tijdens de Olympische Spelen London 2012 een bronzen medaille. De BMX-wedstrijden van de Europese Spelen worden verreden van 26 tot en met 28 juni.

De KNWU is sterk vertegenwoordigd binnen European Games TeamNL. Vorige week kwalificeerden Niki Terpstra, Mathieu van der Poel, Pim Ligthart, Wouter Wippert, Stef Clement en Nick van der Lijke zich al voor de wegwedstrijd bij de mannen. Stef Clement rijdt ook de tijdrit. Chantal Blaak, Lucinda Brand, Anna van der Breggen, Ellen van Dijk, Annemiek van Vleuten en Marianne Vos vormen de selectie bij de wegwedstrijd voor de vrouwen. Ellen van Dijk en Annemiek van Vleuten starten tevens op de tijdrit. Eerder kwalificeerde Michiel van der Heijden zich al voor de mountainbikewedstrijd.

Meer informatie over de Europese Spelen is te vinden op: www.nocnsf.nl/baku2015