Arnhem,
04
september
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Vergeer en Van Rhijn genomineerd voor Paralympic Sport Award

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

ARNHEM - Esther Vergeer en Marlou van Rhijn zijn genomineerd voor de Paralympic Sport Awards van het International Paralympic Committee (IPC). Bij deze verkiezingen, die op 23 november in Athene worden gehouden, zijn prijzen te verdelen in zes categorieën.

Esther Vergeer (genomineerd in de categorie ‘beste vrouwelijke sporter’) heeft haar nominatie te danken aan één van de meest succesvolle carrières in de Paralympische sportwereld. De rolstoeltennisster sloot haar loopbaan in Londen af met een vierde titel in het enkelspel. Ook in het dubbelspel won ze op haar laatste Paralympische Spelen goud.

Atlete Marlou Van Rhijn (genomineerd in de categorie ‘beste vrouwelijke debutant’) dankt haar uitverkiezing ook aan twee medailles op de Spelen in Londen: goud op de 200 meter en zilver op de 100 meter. Bovendien vestigde Van Rhijn op beide afstanden een nieuw wereldrecord.

De Paralympic Sport Awards worden elke twee jaar uitgereikt, telkens in het jaar volgend op de Spelen. Dit jaar zijn er zes categorieën: beste mannelijke sporter, beste vrouwelijke sporter, beste mannelijke debutant, beste vrouwelijke debutant, beste team en beste official. De genomineerde sporters zijn voorgedragen door Nationale Paralympische Comités en Internationale Paralympische Sportfederaties.

Voor meer informatie over de Paralympic Sport Award en alle genomineerden, klik hier

Voor meer Paralympisch nieuws, kijk op www.paralympisch.nl