Arnhem,
15
juli
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Veerle Bakker pakt eerste plak voor Nederland

UTRECHT - Atlete Veerle Bakker heeft maandag tijdens het European Youth Olympic Festival in Utrecht de eerste medaille veroverd voor EYOF Team Netherlands. De Amersfoortse won het zilver op de 2000 meter steeple chase. Bakker zette een tijd neer van 6:56:78. Het goud was voor de Hongaarse Lilli Anna Toth (6:45:45).

Bakker nam vanaf de start de leiding, samen met de Hongaarse winnares, maar werd in de laatste ronde voorbijgelopen door de Turkse Seyma Gul. Dankzij een flinke eindsprint bleef Bakker haar tegenstander op de meet tweetiende seconde voor.

Bekijk hier een interview met Veerle Bakker:
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.