Arnhem,
24
juli
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Van Weeghel snelt naar goud op 200 meter

LYON - Kenny van Weeghel heeft de 200 meter gewonnen op de wereldkampioenschappen atletiek voor gehandicapten. In de finale was de Nederlandse wheeler veel sneller dan de concurrentie. Met een tijd van 25.10 seconden liet hij de andere finalisten bijna een halve seconde achter zich.

In de finale rekende Van Weeghel af met onder andere viervoudig Paralympisch kampioen Leo Pekka-Tähti. De Fin moest in het Stade du Rhône in Lyon genoegen nemen met zilver. Het brons op de 200 meter ging naar de Thai Saichon Konjen.

Op de 200 meter is Van Weeghel sinds vorig jaar houder van het Europees record. Voor de 32-jarige Eindhovenaar is het goud al zijn tweede medaille op deze WK. Eerder veroverde hij het brons op de 100 meter.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.