Arnhem,
25
augustus
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Tweede zilveren EK-medaille voor Frank Hosmar

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

HERNING – Frank Hosmar heeft zijn tweede zilveren medaille gewonnen op de Europese kampioenschappen para-dressuur. In het Deense Herning moest de Nederlander in de vrije kür op muziek de overwinning laten aan Sophie Wells. Eerder dit toernooi eindigde Hosmar ook achter de Britse in de individuele proef.

Hosmar kwam op de slotdag van de Europese titelstrijd als eerste van de favorieten in actie. Met zijn paard Alphaville kreeg de 45-jarige ruiter zowel op technisch als artistiek vlak hoge scores. Met 76,900% leek hij lang op weg naar goud, maar in de voorlaatste rit bleek Wells een klasse apart. Zij kreeg van de jury een score van 80,300%.

Wells pakte in handicapklasse Grade IV eerder al EK-goud in de individuele proef. Met de Britse ploeg won ze bovendien de landenwedstrijd. Voor Hosmar was het zilver van vandaag de tweede medaille op dit toernooi. In totaal won de Nederlandse ploeg op de Europese kampioenschappen één gouden en drie zilveren medailles.