Arnhem,
06
februari
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Tweede plaats Bart Verbruggen op afdaling in Tignes

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

ARNHEM - Bart Verbruggen heeft op een Europa Cup-wedstrijd alpineskiën in het Franse Tignes een tweede plaats behaald op de afdaling bij de mannen staand.

Daarmee voldeed Verbruggen aan de nominatie-eisen voor de Paralympische Winterspelen Sochi 2014. Zitskiër Kees-Jan van der Klooster werd in Tignes ook tweede op de afdaling, maar is op dat onderdeel al in bezit van een nominatie. Anna Jochemsen werd in de klasse staand vierde, Thomas Mulder zesde.

Als de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) Bart Verbruggen voordraagt voor nominatie, zal NOC*NSF de voordracht eerst nog toetsen aan de opgestelde criteria voor nominatie. Een van die criteria is of het deelnemersveld van de wedstrijd sterk genoeg was.

Verbruggen, die zich ondanks een nominatie niet wist te kwalificeren voor de Paralympische Winterspelen 2010, kan de derde alpineskiër met een nominatie voor Sochi 2014 worden. Van der Klooster (reuzenslalom en afdaling) en Jochemsen (slalom) gingen hem voor. In het aangepast snowboarden is Bibian Mentel genomineerd.

>> Lees meer op de site van de NSkiV
>> Lees meer Paralympisch nieuws op www.paralympisch.nl