Arnhem,
20
februari
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Snowboardster Michelle Dekker klaar voor wedstrijd op EJOWF

ARNHEM – Snowboardster Michelle Dekker is klaar voor haar wedstrijd op het Europees Jeugd Olympisch Winter Festival in het Roemeense Brasov. De 16-jarige Zoetermeerse, de enige Nederlandse deelneemster aan het EJOWF, komt morgenochtend uit op het onderdeel parallelreuzenslalom.

“Michelle staat er goed voor”, zei Pepijn van Schijndel, coach van Michelle Dekker, vanmiddag. ”De trainingen gaan ook goed. We hebben hier elke dag een ochtendsessie gedaan. Ze zijn de piste nu aan het prepareren, het wax-werk is gedaan, dus we gaan deze middag vooral ontspannen.”

Morgenochtend staan er eerst twee heats op het programma, waarin de startposities voor de finals worden bepaald. Vervolgens is het telkens één tegen één. “Michelle heeft de afgelopen maand al mooie dingen laten zien, tegen allerlei verschillende tegenstandsters”, aldus Van Schijndel. “In zware wedstrijden is ze al meerdere keren de snelste in de kwalificaties geweest. Nu kan ze een keer uitkomen tegen alleen maar leeftijdgenoten. We gaan voor een podiumplaats.”

In het Olympisch dorp hangt een goede sfeer. Van Schijndel: “We waren nog nooit in Roemenië geweest. De mensen hier zijn heel behulpzaam en vriendelijk. Iedereen staat voor je klaar. Vanuit de organisatie hebben we een Nederlands sprekende vrijwilliger toegewezen gekregen. Dat is prettig. Ook qua veiligheid is het heel goed geregeld. Zo worden de waxhokken dag en nacht bewaakt. De sporters hebben onderling veel plezier. We zitten allemaal in één hotel, dus je ziet elkaar vaak. Michelle had het natuurlijk fijner gevonden als er meer Nederlanders waren geweest, maar de contacten met de andere teams zijn ook leuk.”

Bijzonder moment voor Michelle Dekker was verder al de openingsceremonie. Van Schijndel: “Michelle mocht natuurlijk de vlag dragen. Dat maakte het heel officieel en mooi, met goede muziek, een mooie lichtshow en vuurwerk. En met heel uitbundig publiek. De mensen zijn er echt trots op dat dit evenement hier wordt gehouden.”

>> Lees meer over het EJOWF Brasov 2013 op www.nocnsf.nl/brasov2013
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.