Arnhem,
25
augustus
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Sanne Voets pakt Europese titel op vrije kür

HERNING – Para-dressuuramazone Sanne Voets is in het Deense Herning Europees kampioen op het onderdeel vrije kür op muziek geworden. De Nederlandse liet in handicapklasse Grade III viervoudig Paralympisch kampioene Hannelore Brenner uit Duitsland achter zich.

Voets scoorde met haar paard Vedet een spectaculaire score van 76,500%. Brenner scoorde 75,700%, het brons ging naar José Letartre uit Frankrijk. De jury gaf de Nederlandse met name hoge punten voor het artistieke gedeelte. Vier van de vijf juryleden gaven de 26-jarige Voets daar zelfs een score boven de tachtig procent.

Voor Voets is het haar eerste grote internationale titel. Wel werd ze eerder twee keer Nederlands kampioen in haar klasse. Op deze Europese kampioenschappen in Denemarken was de Brabantse amazone eerder al goed voor zilver op de individuele proef.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.