Arnhem,
18
mei
2017
|
15:42
Europe/Amsterdam

Rotterdam host city veertiende editie Nationale Sportweek

De stad Rotterdam is host city van de Nationale Sportweek. Dit jaar vindt de veertiende editie van de Nationale Sportweek plaats van 9 tot en met 17 september. Een week waarin overal in het land sportactiviteiten worden georganiseerd om mensen te laten ervaren hoe leuk sport en bewegen is.

Nationale Sportweek
De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel sporten en bewegen te promoten. Tijdens deze week openen honderden sportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties hun deuren en verzorgen ze sportclinics, -toernooien en -demonstraties. Leden van sportclubs worden uitgedaagd iemand mee te nemen naar zijn of haar club om kennis te maken met de betreffende sport.

Tijdens de Nationale Sportweek is er ook aandacht voor verschillende maatschappelijke thema’s die belangrijk zijn voor Nederland en waar sport een bijdrage aan levert. Deelnemende gemeenten en sportclubs kunnen hier dan ook aandacht aan besteden:

9 september: Vrijwilligers
11 september: Sportiviteit en respect
13 september: Onderwijs en schoolsport
15 september: Sport voor mensen met een beperking
17 september: Sport en bewegen

Erik Lenselink, manager Sportontwikkeling van NOC*NSF: “NOC*NSF werkt op het gebied van sportstimulering al jaren nauw samen met Rotterdam. We zijn dan ook blij dat de stad dit jaar als host city van de Nationale Sportweek fungeert en allerlei sportactiviteiten organiseert. Tijdens de Nationale Sportweek vindt van 14 tot en met 17 september ook het WK Triathlon plaats in Rotterdam. Mooie evenementen om volop te genieten van sport.”

Sport beweegt Rotterdam
“Voor veel Rotterdammers is sporten en bewegen een onderdeel van hun leven. Iedereen doet dat op zijn of haar eigen manier waarbij plezier in sporten en bewegen voorop staat. Sport is op de eerste plaats goed voor de gezondheid, maar sport is nog veel meer. Het is ook een belangrijke economische stimulans en het maakt Rotterdam vitaler en levendiger; mensen ontmoeten elkaar door sport. We zijn dan ook blij en trots dat we in september de host city van de Nationale Sportweek zijn.” aldus wethouder sport Adriaan Visser.

De Nationale Sportweek past naadloos in de doelstelling die Rotterdam heeft om te investeren in sport en Rotterdammers te verleiden nog meer te sporten en bewegen. En Rotterdam zet sport in als middel om resultaten te bereiken op het gebied van gezondheid en maatschappelijke onderwerpen. Daarbij gebruikt Rotterdam de kracht van grote sportevenementen met activiteiten voor een breed publiek om hen kennis te laten maken met de diversiteit aan sporten. Bijvoorbeeld side events rond hardlopen, fietsen en zwemmen in de aanloop naar het WK Triathlon.

In Rotterdam vindt de opening van de Nationale Sportweek plaats op zaterdag 9 september. De gemeente, Rotterdam Sportsupport en Rotterdam Topsport werken samen met sportaanbieders aan een breed programma met activiteiten voor de gehele week. Zo krijgen onder meer nieuwe sporten die Rotterdammers op hun eigen manier, moment en plek beoefenen en sporten voor mensen met een beperking volop aandacht.

Europese week van de sport
De Nationale Sportweek valt samen met de Europese Week van de Sport, een initiatief van de Europese Commissie. Het doel van deze Europese week is om sporten en lichaamsbeweging in Europa te bevorderen. Daarvoor worden tal van activiteiten georganiseerd. In Nederland is dat de Nationale Sportweek.In 2018 is de vijftiende editie van de Nationale Sportweek en die vindt plaats van 15 tot en met 23 september 2018.

Kijk voor meer informatie op www.nationalesportweek.nl.