Arnhem,
24
januari
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Rolstoeltennissers Vink en Scheffers uitgeschakeld op Australian Open

ARNHEM - De Nederlandse rolstoeltennissers Ronald Vink en Maikel Scheffers zijn uitgeschakeld op de Australian Open.

Vink verloor in de halve finale in drie sets van de als nummer één geplaatste Fransman Stéphane Houdet: 6-1, 3-6, 3-6. Scheffers moest in de kwartfinales al buigen voor de nummer twee van de plaatsingslijst, Shingo Kunieda. De Japanner was te sterk met 7-6 (5), 1-6 en 3-6.

Bij de vrouwen bereikte Aniek van Koot de halve finale, ten koste van de Zuid-Afrikaanse Kgothatso Montjane (6-1, 7-5). In de halve eindstrijd speelt de als nummer één geplaatste Van Koot tegen landgenote Marjolein Buis, die op haar beurt Jiske Griffioen klopte: 7-6 (13) en 6-4.

Sharon Walraven moest in haar kwartfinale haar meerdere erkennen in de als tweede geplaatste Sabine Ellerbrock. De Duitse won met 2-6 en 3-6.

>> Lees meer Paralympisch nieuws op www.paralympisch.nl
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.