Arnhem,
13
november
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Roermond opent Nationale Sportweek 2014

ARNHEM - NOC*NSF en de gemeente Roermond hebben vandaag bekend gemaakt dat de landelijke opening van de Nationale Sportweek 2014 op zaterdag 19 april in Roermond plaatsvindt. Roermond geeft met een wervelende sportieve manifestatie het startsein voor een week lang sporten en bewegen in heel Nederland.

Al jaren organiseert Roermond activiteiten in het kader van de Nationale Sportweek. De opening van de Nationale Sportweek is een prachtige gelegenheid voor verenigingen om hun sportaanbod in de schijnwerpers te zetten.

Gerard IJff, wethouder Sport: "Natuurlijk ben ik ontzettend blij dat Roermond komend jaar in goede samenwerking met het NOC*NSF de start van deze geweldige happening mag organiseren. Met onze expertise in het organiseren van grote evenementen* gaan wij er een fantastisch feest van maken. Via de publiciteit die wij hiermee genereren, rekenen wij erop dat steeds meer mensen gaan sporten. Samen met onze sportverenigingen zijn wij er klaar voor! Graag roep ik bij deze alle partners op, die aan sport een belangrijke maatschappelijke waarde toekennen, om ons hierbij (financieel) te ondersteunen. In deze tijd waarin gemeenten steeds meer overgaan naar een regisserende rol, speelt de (financiële) bijdrage uit de samenleving, met name van bedrijven en overige partners, een belangrijke rol in het verwezenlijken van onze plannen. Wij zien hun reacties dan ook graag tegemoet” aldus IJff.

Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF, is blij met Roermond als openingsstad: “Het is prachtig om het enthousiasme te zien waarmee Roermond zich heeft opgeworpen als openingsstad voor de Nationale Sportweek 2014. Roermond heeft aangegeven graag met NOC*NSF samen te willen werken voor wat betreft sport en sportstimulering. Dat is wederzijds, want beiden weten we: we winnen veel met sport!”

Vanaf 2013 is Lotto hoofdsponsor van de Nationale Sportweek. De Nationale Sportweek is voor Lotto, en daarmee ook voor de Toto, Lucky Day, Krasloten en de Euro Jackpot, een mooie gelegenheid om de grote betekenis van Lotto voor de sport aan het Nederlandse publiek te laten zien.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.