Arnhem,
05
oktober
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Recordopkomst bij vierde succesvolle Paralympische Talentdag

AMSTERDAM – In het Ronald McDonald Centre Only Friends in Amsterdam is vandaag de vierde Paralympische Talentdag gehouden. De dag was een succes: met ongeveer negentig deelnemers was de opkomst ongeveer twee keer zo hoog als bij eerdere Paralympische talentdagen.

De deelnemers kregen de kans om in vijf verschillende blokken van één uur actief kennis te maken met (naar keuze) de sporten atletiek, zwemmen, wielrennen, rolstoelbasketbal, zitvolleybal, tafeltennis, handboogschieten, goalbal en boccia. Zeilen, CP-voetbal, alpineskiën en triatlon konden niet worden gedaan, maar waren wel vertegenwoordigd met informatiestands.

Na een theoretische uitleg per sport, konden de deelnemers onder toeziend oog van de verschillende (bonds)coaches laten zien wat ze in huis hadden. “Maar deze dag is alleen niet bedoeld om zo maar even een dagje te komen sporten”, zei André Cats, chef de mission van Paralympic Team Netherlands, ’s ochtends bij zijn welkomstwoord. “Deze dag draait om de vraag: heb jij het in je? Dit is een speurtocht naar talent. We kijken niet naar wat je niet kan, maar naar wat je wel kan. Daar hebben we wat aan. Tegelijkertijd willen we een indruk geven van wat een leven als topsporter betekent: keuzes maken, tijd vrijmaken, je leven anders inrichten.”
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.