Arnhem,
05
mei
2017
|
13:00
Europe/Amsterdam

Ralf van der Rijst naar NOC*NSF High Performance Team

Samenvatting

Het High Performance Team van NOC*NSF krijgt per 1 juni 2017 versterking van Ralf van der Rijst, nu nog Technisch Directeur bij de Handboogbond. De focus van prestatiemanager Van der Rijst zal liggen bij de Paralympische sport.

Ralf van der Rijst, per 1 juni prestatiemanager bij NOC*NSF over zijn nieuwe functie:
"In mijn nieuwe functie als prestatiemanager Paralympisch verwacht ik veel van mijn opgedane ervaring te kunnen gebruiken om de Paralympische topsport te versterken. Door de jaren heen is de Paralympische sport uitgegroeid tot echte topsport, die vraagt om een optimaal prestatieklimaat om tot topprestaties te komen. Ik kijk erg uit naar mijn nieuwe rol waarin ik de sportbonden hierbij kan ondersteunen. Komende winter ligt er een hele mooie kans voor Paralympic Team NL om successen te behalen in PyeongChang. Ik heb er heel veel zin in om ook hieraan bij te dragen."

Maurits Hendriks, Technisch Directeur bij NOC*NSF:
“We hebben vanuit NOC*NSF de laatste jaren goed met Ralf samengewerkt in zijn functie van Technisch Directeur bij Nederlandse Handboog Bond. Ralf is ervaren in het opzetten en ondersteunen van topsport programma’s. Hij weet wat sporters en coaches nodig hebben en zijn blij dat we hem in ons High Performance Team op kunnen nemen. Het is voor de doorontwikkeling van de Paralympische topsportprogramma's van goot belang dat we nu weer een dedicated prestatiemanager aan boord hebben die zich focust op deze programma's. We kunnen nu ook snel gaan kijken naar de aanstelling van een Chef de Mission voor Paralympic Team NL PyeongChang 2018.”

Ralf van der Rijst
Voormalig langebaanschaatser Ralf van der Rijst is sinds december 2012 technisch directeur van de Nederlandse Handboog Bond (NHB). Van augustus 2014 tot december 2016 bekleedde hij tegelijkertijd diezelfde functie in parttime verband bij de Nederlandse Boksbond. Daarvoor was de nu 40-jarige Van der Rijst werkzaam bij de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV), eerst als coördinator sportaanbod, daarna als hoofd sport. Zijn professionele schaatscarrière met onder andere een zilveren WK medaille op de 1500 meter, sloot hij af in 2007.

Van der Rijst over zijn vertrek bij de Nederlandse Handboog Bond:
“Ik kijk met veel plezier terug op de afgelopen ruim 4 jaar waarin ik bij heb kunnen dragen aan de handboogsport. Het topsportprogramma op Papendal is uitgegroeid tot een omgeving waar ambitieuze handboogschutters zich kunnen ontwikkelen tot absolute wereldtoppers. Met veel vertrouwen laat ik een situatie achter waar de juiste mensen met de juiste focus en passie dagelijks aan het werk zijn om dit doel te realiseren.”

NOC*NSF High Performance Team
Onder leiding van technisch directeur Maurits Hendriks heeft NOC*NSF binnen de technische staf een aantal prestatiemanagers en experts aan het werk, die opereren onder de noemer High Performance Team. De prestatiemanagers hebben allemaal een aantal topsportbonden in portefeuille waarbinnen ze verantwoordelijk zijn voor de versterking van de topsportprogramma's. Topcoaches kunnen een beroep doen op de prestatiemanagers van NOC*NSF. De prestatiemanagers adviseren en ondersteunen de bonden bij de ontwikkeling en uitvoering van hoogwaardige sporttechnische programma's. Bovendien dienen zij als klankbord voor de coaches en signaleren zij de behoeften uit de dagelijkse coachpraktijk.
Prestatiemanager Ralf van der Rijst focust zich op de Paralympische takken van sport.