Arnhem,
23
september
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Rabo Para Talentendag bewijst haar waarde

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

ERMELO (KNHS) - De eerste Rabo Para Talentendag in het KNHS-centrum te Ermelo afgelopen zaterdag bewees niet alleen haar waarde, maar voorzag ook in een duidelijke behoefte. Topinstructeurs als Coby van Baalen, Adelinde Cornelissen en Chris Haazen gaven in korte maar intensieve clinics hun aanwijzingen door, waarmee de para dressuurruiters in de nabije toekomst hun voordeel mee kunnen doen. Chris Haazen vatte de dag in één korte zin samen: "Een geweldige dag".
Deze eerste Rabo Para Talentendag kwam tot stand met steun van de Rabobank Foundation en kent exact dezelfde opzet als de bekende Rabo Talentendagen voor de jeugdige valide beoefenaren van de disciplines dressuur, springen en eventing. Ook de beste talenten van deze dag krijgen binnenkort bericht of zij worden toegelaten tot de regionale trainingen. Belangrijk daarbij is dat deze ruiters met behulp van de Rabobank Foundation hetzelfde programma volgen als de valide ruiters die vallen binnen de kaders van het Rabo Talentenplan.
KNHS teammanager Adrianne van Waardenberg, van onder meer de Para dressage ruiters, vertelde dat deze dag niet bedoeld is voor de combinaties die reeds deel uitmaken van één van de kaders. "Die combinaties hebben zich reeds bewezen en kunnen wel in aanmerking komen voor de regiotrainingen naast de reguliere kadertrainingen. Ruiters met een nieuw paard vormen een nieuwe combinatie en zij komen in aanmerking voor de regiotraining wanneer de trainers van vandaag en de bondscoach van mening zijn dat ze voldoende niveau hebben om op termijn door te groeien naar het lidmaatschap van één van de kaders", aldus Van Waardenberg.

>> Lees het hele verhaal op de site van de KNHS.