Arnhem,
18
april
2014
|
02:00
Europe/Amsterdam

Publieksverkiezing voor beste sportboek van het jaar geopend

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

ROERMOND - Voor de publieksprijs voor het beste sportboek van het jaar zijn tien titels genomineerd. Deze lijst is vandaag bekendgemaakt in Roermond tijdens de opening van de Nationale Sportweek. Het publiek kan stemmen op zijn favoriet (zie hieronder), waarna op 2 juni de winnaar wordt bekendgemaakt in het Olympisch Stadion. Deze verkiezing wordt gecoördineerd door de Stichting CPNB.

Tijdens de aftrap van de Nationale Sportweek in Roermond zijn de titels van tien sportboeken bekendgemaakt, die zijn genomineerd voor de publieksprijs voor het beste sportboek van het jaar. Hieronder de titels – in alfabetische volgorde van de auteursnaam.

• Sven – Johan Boef - Thomas Rap
• De kunst van het dalen - Martin Bons - Thomas Rap
• Bloedbroeders - Steven Derix en Dolf de Groot - Thomas Rap
• Laurens ten Dam – Robin van der Kloor - Nieuw Amsterdam
• Tussen godenzonen - Auke Kok - Thomas Rap
• Theo Bos – Marcel van Roosmalen - VI Boeken
• De Wolf, John - Jeroen Siebelink en John de Wolf - Nieuw Rotterdam
• Gepakt - Mart Smeets - Uitgeverij De Kring
• Dennis Bergkamp – Jaap Visser en David Winner - Carrera
• Vechtlust - Vincent de Vries - VI Boeken

Deze lijst is tot stand gekomen door uit te gaan van de bestverkochte sportboeken van 1 april 2013 tot en met 31 maart 2014. Een aantal deskundigen heeft hieruit bovenstaande selectie gemaakt. Het is overigens mogelijk een vrije keuze aan te brengen, zolang het bewuste sportboek maar in bovengenoemde periode is verschenen, is uitgegeven als oorspronkelijk Nederlands en geen heruitgave is. De stemmen kunnen worden uitgebracht via onderstaande widget.Op 2 juni wordt bekend welk sportboek deze publieksprijs heeft gewonnen en wie daarmee de opvolger wordt van ‘Avondje NAC’ van Sjoerd Mossou – de winnaar van 2012. Dat zal gebeuren tijdens een bijeenkomst in het Olympisch Stadion, waar tegelijkertijd de vakprijs voor het beste sportboek wordt uitgereikt. Een speciale vakjury zal binnenkort bekendmaken welke sportboeken hiervoor zijn genomineerd.

Week van het Sportboek 2014
Met de bekendmaking van de genomineerden voor de publieksprijs is De Week van het Sportboek 2014 begonnen, die dit jaar voor het eerst wordt georganiseerd door Stichting CPNB, in samenwerking met sportboekenuitgevers (Ambo Anthos, Arbeiderspers, De Kring, Nieuw Amsterdam, Thomas Rap, VI). NOC*NSF is met de Nationale Sportweek partner van de Week van het Sportboek 2014. De Week van het Sportboek 2014 vindt, gelijk met de Nationale Sportweek, plaats van zaterdag 19 tot en met zaterdag 26 april.