Arnhem,
20
februari
2014
|
01:00
Europe/Amsterdam

Paralympic TeamNL voor Sochi 2014 definitief

ARNHEM – De samenstelling van Paralympic TeamNL Sochi 2014 is definitief. Nederland zal tijdens de Paralympische Winterspelen in Rusland vertegenwoordigd zijn met zeven sporters: drie alpineskiërs en vier snowboarders.

Anna Jochemsen, Kees-Jan van der Klooster en Bart Verbruggen komen uit bij het alpineskiën, Lisa Bunschoten, Merijn Koek, Bibian Mentel en Chris Vos bij het snowboarden. Op Kees-Jan van der Klooster (Vancouver 2010) na, maken alle teamleden hun debuut op de Paralympische Spelen.

“Ik ben er zeer trots op dat dat we sinds Vancouver 2010 gegroeid zijn naar één van de grootste Nederlandse teams op de Paralympische Winterspelen ooit", zegt chef de mission André Cats. "Daarvoor dank ik alle betrokkenen. We gaan met allemaal medaillewaardige sporters, die vier jaar lang keihard hebben gewerkt om hun beste prestatie ooit te gaan leveren. Op het mooiste sportpodium dat er is: de Paralympische Spelen. Dit team is er klaar voor.”

De sporters en de onderdelen waar ze op uitkomen (klik op een naam voor meer informatie):

Alpineskiën:

Anna Jochemsen (afdaling, Super G, Super Combinatie, reuzenslalom, slalom)
Kees-Jan van der Klooster (afdaling, Super G, Super Combinatie, reuzenslalom)
Bart Verbruggen (afdaling, Super G)

Snowboarden:

Lisa Bunschoten (snowboardcross)
Merijn Koek (snowboardcross)
Bibian Mentel (snowboardcross)
Chris Vos (snowboardcross)

De snowboardcross staat tijdens Sochi 2014 voor het eerst op het programma van de Paralympische Winterspelen.

Volg alles rondom Paralympic TeamNL op www.paralympisch.nl.

Lees of download hier de informatieve gids over Paralympic TeamNL Sochi 2014.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.