Arnhem,
20
mei
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Opnieuw wereldrecord voor Marlou van Rhijn

TILBURG - Paralympisch atlete Marlou van Rhijn heeft bij de T-meeting in Tilburg vandaag haar eigen wereldrecord op de 400 meter aangescherpt. Van Rhijn, lopend op twee blades, zette op de baan van AV Attila een tijd neer van 61,12 seconden.

Eerder deze maand was de Purmerendse in Emmeloord op deze afstand al goed voor een tijd van 64,94 seconden. Gisteren liep Van Rhijn bij de Flynth recordwedstrijden in Hoorn een wereldrecord op de 100 meter (13,23 seconden). Ze heeft in de T43-klasse op zowel de 100, de 200 als de 400 meter het wereldrecord in handen. Tijdens wedstrijden wordt deze klasse gecombineerd met de T44 (één prothese). De wereldrecords van Van Rhijn zijn T43-records. Tijdens de Paralympische Spelen London 2012 won Van Rhijn zilver op de 100 meter en goud op de 200 meter.

>> Wereldrecord Marlou van Rhijn op 100 meter
>> Lees meer Paralympisch op www.paralympisch.nl
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.