Arnhem,
19
augustus
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Opnieuw brons voor Michael Schoenmaker

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

MONTRÉAL – Zwemmer Michael Schoenmaker heeft voor de tweede keer brons veroverd op de wereldkampioenschappen voor gehandicapten in Montréal. Net als op de 200 meter vrije slag tikte de 30-jarige Bredanaar ook op de 50 meter schoolslag (handicapklasse SB3) als derde aan.

Vorig jaar won Schoenmaker op de Paralympische Spelen in Londen nog goud op de 50 meter schoolslag. Dit keer was wereldrecordhouder Takayuki Suzuki (Japan) echter te sterk, net als de Spanjaard Miguel Luque. Ook in Londen stond dit drietal vorig jaar op het podium; zij het in een andere volgorde.

Naast het brons voor Schoenmaker was er op de slotdag ook twee keer goud. Marc Evers en Marlou van der Kulk werden beiden wereldkampioen op de 200 meter wisselslag (klasse S14). In totaal komt de Nederlandse ploeg naar huis met zes gouden, vijf zilveren en drie bronzen medailles.