Arnhem,
31
augustus
2017
|
20:12
Europe/Amsterdam

Ontdek de sport die bij je past

Samenvatting

De komende maanden kan iedereen heel gemakkelijk de sport ontdekken die bij hem of haar past. Ervaar wat de kracht van sport is in de Nationale Sportweek en ontdek vervolgens met de AH Sportactie welke sport écht bij je past.

Opening nieuwe sportseizoen met de Nationale Sportweek

Veel van de activiteiten om een passende sport te ontdekken, starten in de Nationale Sportweek. De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel de kracht van sporten en bewegen te promoten. In deze week, die samenvalt met de start van het nieuwe sportseizoen, ervaar je hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is.

De 14e editie van de Nationale Sportweek vindt plaats van 9 tot en met 17 september. Check bij je gemeente of lokale sportorganisatie welke activiteiten in deze week plaatsvinden en ervaar de positieve invloed van sport en bewegen.

Sparen voor gratis sporten met AH Sportactie

NOC*NSF en Albert Heijn hebben een gezamenlijk doel: een actievere levensstijl toegankelijk maken voor alle Nederlanders, door de drempel tot sport en beweging te verlagen. Om dit doel te bereiken organiseren zij samen de AH Sportactie. Vanaf 4 september kun je bij alle Albert Heijn winkels per spaarkaart sparen voor 5 keer gratis sporten naar keuze. Zo kun je makkelijk kennismaken met verschillende sporten en sportclubs bij jou in de buurt. Duizenden sportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties openen hun deuren en verzorgen proeflessen, sportclinics, -toernooien en -demonstraties. Het overzicht van alle sportactiviteiten vind je op www.ahsportactie.nl.

Veel sportbonden, gemeenten, sportorganisaties en sportclubs zijn, evenals de plaatselijke Albert Heijn winkel, heel graag bereid meer te vertellen over hun activiteiten en hun aanbod. Benader ze vooral als u er aandacht aan wilt besteden!

Online publicatie

Mocht u dit persbericht online plaatsen, dan kunt u uw lezers in de gelegenheid stellen om één van de 3 rondleidingen met overnachting en een voedingsworkshop voor twee personen op Papendal te winnen. Kijk hier voor kant en klare informatie voor de ‘Winactie voor sportclubs’. Hoe meer sportclubs meedoen aan de AH Sportactie, des te meer sportactiviteiten iedereen te kiezen heeft. Hiermee vergroten we de kans dat mensen aan het sporten gaan. Uw medewerking hierin stellen wij zeer op prijs!

AH Sportfestijn

Wil je met het hele gezin een actieve dag ervaren en meer dan 50 sporten en gezond eten ontdekken? Kom dan in het weekend van 9 en 10 september naar het eerste AH Sportfestijn in het Haagse Zuiderpark dat omgebouwd is tot het leukste, actiefste en lekkerste sportfestivalterrein van Nederland. Kijk voor meer informatie op www.ahsportactie.nl

Feiten en cijfers

  • In meer dan 95% van de Nederlandse gemeenten zijn er activiteiten in de Nationale Sportweek en in meer dan 150 gemeenten is er die week een eigen lokale sportweek.
  • Iedereen kan tijdens de AH Sportactie meer dan 300 sporten ontdekken, inclusief activiteiten gericht op aangepast sporten voor mensen met een handicap.
  • Uit onderzoek blijkt dat geïnteresseerde sporters mee willen doen aan de AH Sportactie om fitter te worden, om aan de gezondheid te werken, om meer sociale contacten op te doen en om iets leuks te gaan uitproberen.
  • Alle Albert Heijn winkels doen mee met de AH Sportactie en bieden daarmee een podium voor de lokale sportclubs.

Beeldmateriaal

De sportfoto en het logo Nationale Sportweek en logo AH Sportactie vindt u op http://pers.nocnsf.nl/beeldmateriaal/

Vragen

Voor meer informatie zie: www.nationalesportweek.nl en www.ahsportactie.nl

Bij specifieke vragen over de deelname van lokale sportclubs en participatie van uw gemeente kunt u terecht bij uw eigen gemeente, afdeling Sport of lokale sportorganisatie. U kunt ook een mailtje sturen naar sportactivatie@nocnsf.nl