Arnhem,
29
september
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Olympische vlam voor Sochi 2014 ontstoken

ARNHEM – In het Griekse Olympia is vandaag de Olympische vlam ontstoken voor de Olympische Winterspelen Sochi 2014. De fakkel zal een tocht maken tot de opening van de Winterspelen, 7 februari in Sochi. De komende dagen reist de vlam door Griekenland, om op 5 oktober in het Panathinaikon Stadion in Athene te worden overgedragen aan het organisatiecomité van Sochi 2014. De dag daarna arriveert de vlam in Moskou. Vervolgens maakt de vlam een tocht door Rusland.
Het Russische deel van de tocht duurt 123 dagen. Daarin zal de vlam gedragen worden door 14.000 lopers en ongeveer 65.000 kilometer afleggen; naar schatting negentig procent van de Russische bevolking woont binnen een uur reisafstand van de route. De fakkel zal onder meer de Noordpool, het Baikal-meer en de berg Ebrus aandoen en zelfs de ruimte ingaan. Op 7 februari zal de vlam zijn eindbestemming bereiken in het Fisht Stadion in Sochi.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.