Arnhem,
30
oktober
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Olympische en Paralympische kleding Sochi 2014 gepresenteerd

AMSTERDAM – Woensdagmiddag is, precies honderd dagen voor de Olympische Winterspelen van Sochi 2014, in de Hermitage in Amsterdam de Olympische en Paralympische kleding voor Sochi 2014 gepresenteerd. Suitsupply en Asics toonden de kleding voor Olympic en Paralympic TeamNL in een modeshow. Chef de mission Maurits Hendriks blikte eerder op de middag met de aanwezige pers vooruit naar Sochi 2014.

Met een wervelende mini modeshow presenteerden de vaste kledingleveranciers Suitsupply en Asics de kleding voor de Olympiërs en Paralympiërs. “We zien er straks bij de openingsceremonie mooi oranje en Nederlands uit”, vond snowboardster Bell Berghuis. Ook Maurits Hendriks was zeer te spreken: “De kleding heeft een goede uitstraling, er staat echt een team”.

Eerder die middag blikte Hendriks met de pers vooruit naar Sochi. Momenteel hebben zich negen sporters gekwalificeerd en de komende maanden zal Olympic TeamNL verder groeien. Hendriks was zeer te spreken over de focus die hij afgelopen weekeinde bij de NK afstanden bij de langebaanschaatsers zag. “Er werd hard gereden en de strijd om een plaats in Olympic TeamNL zal groot zijn. Daar kan ik als chef de mission alleen maar trots op zijn. En dat ben ik ook op het feit dat we in andere takken van sport met een serieuze ploeg naar Sochi gaan.”

Bekijk een video van de presentatie, waarbij Maurits Hendriks de stand van zaken belicht:
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.