Arnhem,
20
december
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Olympic TeamNL uitgebreid met viermansbob en snowboarder

Nog 49 dagen tot Sochi!

ARNHEM - Olympic TeamNL Sochi 2014 is vandaag uitgebreid met een viermansbob en een snowboarder.

Nadat vorige week de eerste dames bobslee werd gekwalificeerd, is het nu de beurt aan de heren. Piloot Edwin van Calker behaalde tijdens de World Cup-wedstrijd in Lake Placid met zijn viermansbob een achtste plaats. Daarmee kwalificeerde hij zich direct voor de Olympische Spelen Sochi 2014.

Snowboarder Dolf van der Wal eindigde vorige week tijdens een wereldbekerwedstrijd in het Finse Ruka als vierde op het onderdeel halfpipe. De 27-jarige Van der Wal voldeed hiermee aan de kwalificatie-eis voor deelname aan Sochi 2014. Van der Wal deed eerder mee aan de Olympische Spelen in Vancouver.

>> Lees meer over Sochi 2014 op www.nocnsf.nl/sochi2014.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.