Arnhem,
25
november
2019
|
08:26
Europe/Amsterdam

NOS | NOC*NSF Sportgala 2019: Wie wordt Sporter van het Jaar?

Shortlists met kanshebbers zijn bekend

Vandaag zijn de kanshebbers op de titel Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Paralympische Sporter en Coach van 2019 bekend gemaakt. In een shortlist staan de namen op een rij, waaruit een vakjury de nominaties gaat bepalen.

Wereldkampioenschappen en Europese Kampioenschappen in allerlei verschillende takken van sport, de grote wielerrondes, de Europese Spelen in Minsk, grand prix in auto- en motorsport, grand slams in het tennis, … TeamNL heeft het afgelopen sportjaar heel veel goede sportprestaties laten zien. Eind van dit jaar is het NOS | NOC*NSF Sportgala. Wie kiezen de sporters en coaches dan uit hun midden tot Sportman, Sportvrouw, Paralympische sporter, Sportploeg en Coach van het Jaar?

Shortlist
Om een inkijkje te geven in de lastige taak om te komen tot de nominaties voor de verkiezingen, publiceren we dit jaar weer de zogenaamde ‘shortlists’. NOC*NSF, NOS en de voorzitter van de vakjury bepalen na alle geleverde sportprestaties van het afgelopen verkiezingsjaar een wat kortere lijst, de shortlist. Uit de shortlists kiest de vakjury de nominaties, die op 1 december bekend worden.

Klik op deze link voor de shortlist.

Verkiezing
De daadwerkelijke stemming vindt vlak voor de live tv-uitzending van het NOS | NOC*NSF Sportgala plaats, op woensdag 18 december. Topsporters kiezen in de sporterscategorieën, bondscoaches brengen hun stem uit om de allerbeste coach uit hun midden te kiezen. Ook de vakjuryleden stemmen mee en brengen op die avond hun stem uit. De stemmen van de sporters of coaches tellen voor 50 procent mee in de uitslag, de stemmen van de vakjuryleden staan voor de overige 50 procent.