Arnhem,
23
november
2021
|
17:52
Europe/Amsterdam

NOC*NSF roept op tot naleven spelregels corona en sport

NOC*NSF en de sportbonden roepen alle sportorganisaties en sporters op de coronaspelregels in de sport strikt na te leven. "Het is cruciaal dat we ons met elkaar blijven inzetten om sporten bij sportclubs mogelijk te houden" aldus algemeen directeur Marc van den Tweel maandag in een oproep aan alle sportorganisaties en sporters.

"We roepen iedereen daarom dringend op om het coronatoegangsbewijs bij de ingang van sporthal, clubhuis en de kantine goed te controleren en zich daarnaast goed te houden aan de basisregels zoals handen wassen, voldoende frisse lucht en afstand houden."
 
Uit peilingen gedaan in de afgelopen weken blijkt dat het controleren van het coronatoegangsbewijs na een lastig eerste weekend voortvarend bij de sportclubs is opgepakt maar nog niet voldoende is. Uit recente cijfers blijkt dat in 35% van de bezoeken aan een sportkantine nog niet wordt gecontroleerd op het coronatoegangsbewijs. 
 
Van den Tweel: "We zijn het met het kabinet eens dat dit in tijden van oplopende besmettingscijfers en oplopende opnames in de zorg nog onvoldoende is. Willen we de besmettingen beteugelen en ingrijpender maatregelen voorkomen dan is naleving van de spelregels voor sporten tijdens corona en de controle daarop essentieel. Vandaar de oproep gisteren van ons en de sportbonden aan alle sportclubs om je aan de coronaspelregels te houden."
 
NOC*NSF vraagt ook aan de sporters zelf hun medewerking. Marc van den Tweel: "We stellen met elkaar alles in het werk om het sporten mogelijk te houden, ook bij een sportclub en voor iedereen. Dat kan ook goed op een veilige manier en is van groot belang voor de volksgezondheid in Nederland. Aan de bijna 10 miljoen mensen die graag wekelijks sporten vragen we om zelf actief te helpen bij het naleven van alle spelregels. Je kan al helpen door uit jezelf je aan de basisregels te houden en je coronatoegangsbewijs en ID tevoorschijn te halen en te tonen. En natuurlijk roepen we ook iedereen op om als vrijwilliger mee te helpen. Alleen samen houden we de sport open!"