Arnhem,
23
september
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

NOC*NSF roept Hengelo op FBK-Games te behouden

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

ARNHEM - NOC*NSF roept de gemeenteraad van Hengelo (Ov.) op de FBK-Games voor de stad en voor Nederland te behouden. De sportkoepel heeft alle raadsleden van de gemeente Hengelo een brief gestuurd, waarin het belang van dit sportevenement wordt onderstreept.

De FBK-Games worden al 32 jaar in Hengelo gehouden. "Het is het enige topatletiekevenement in Nederland en maakt deel uit van de twintig beste atletiekwedstrijden ter wereld", zo valt te lezen. "Het is jaarlijks het sportieve hoogtepunt dat veel regionale maar ook landelijke aandacht genereert. Alleen tijdens dit evenement kunnen Nederlandse toppers zich op eigen bodem meten met de internationale concurrentie."

Lees hier de ondersteuningsbrief van NOC*NSF voor behoud van de FBK-Games
Lees hier de ondersteuningsbrief van de Atletiekunie voor behoud van de FBK-Games