Arnhem,
21
november
2023
|
14:28
Europe/Amsterdam

NOC*NSF kiest met DENHAM voor verrassend beeld bij Olympische en Paralympische ceremonie

Traditionele kostuums maken plaats voor design ‘werkkleding’

De representatieve, ceremoniële kleding van TeamNL tijdens de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs volgend jaar, wordt ontworpen door kledingmerk DENHAM. NOC*NSF stapt met deze nieuwe partner af van de traditionele kostuums. De nieuwe kleding voor officiële momenten, zoals de openings- en sluitingsceremonie, is ontworpen in overleg met (ex)topsporters. De ontwerpen zijn nog geheim, maar één ding is zeker: de traditionele bordesfoto van medaillewinnaars met de koning zal er volgend jaar heel anders uitzien.

Het internationale kledingmerk DENHAM onderscheidt zich door een heel eigen invulling te geven aan het begrip ‘werkkleding’ waarbij denim centraal staat. De kledingproducent heeft sporters en oud-sporters actief betrokken bij het ontwerpproces, om hun behoeften te combineren met technische innovaties en expertise op kleding- en textielgebied. Er is speciaal voor deze gelegenheid een ademende en duurzame lichtgewicht stof ontwikkeld.

Directeur Topsport André Cats: “Deze nieuwe partner van NOC*NSF wordt letterlijk en figuurlijk heel zichtbaar in Parijs. We zijn er trots op dat we met DENHAM straks een unieke uitstraling hebben op de ceremoniële momenten, waar topsporters zelf zo direct aan hebben bijgedragen.”

Deelnemers aan de Olympische Spelen staan bij de openingsceremonie op de Seine op ‘de grootste catwalk ter wereld’ zoals DENHAM het noemt. Het ontwerpteam heeft dat beeld voor ogen gehad op de tekentafel en in de gesprekken met (ex)topsporters. Bij de presentatie van TeamNL omstreeks  juni volgend jaar, wordt de nieuwe representatieve kleding onthuld.