Arnhem,
15
januari
2014
|
01:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe kwalificaties voor twee alpineskiërs Paralympic TeamNL

ARNHEM - Alpineskiërs Bart Verbruggen en Anna Jochemsen zijn door de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) voorgedragen voor kwalificatie voor de Paralympische Spelen Sochi 2014, op respectievelijk de Super-G en de reuzenslalom. NOC*NSF heeft deze voordrachten gehonoreerd.

Bart Verbruggen behaalde in december in het Duitse Pitztal twee keer een vierde plaats op een Europa Cup-wedstrijd, goed voor rechtstreekse kwalificatie. Verbruggen was al gekwalificeerd voor de afdaling, maar mag nu dus ook op de Super-G uitkomen.

Anna Jochemsen behaalde tijdens dezelfde Europa Cup-wedstrijd op het onderdeel reuzenslalom eveneens een vierde plaats. Zij wist daarmee haar nominatie op dit onderdeel om te zetten in een kwalificatie. Jochemsen mag nu in Sochi op vier onderdelen uitkomen: slalom, reuzenslalom, Super Combinatie en de Super-G.

>> Lees hier alles over de Paralympische Spelen Sochi 2014
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.