Arnhem,
10
september
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Nevobo wil EK 2015 met België

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

APELDOORN (ANP) - De Nederlandse volleybalbond Nevobo wil het Europese kampioenschap voor vrouwen in 2015 samen met België organiseren. Het is de bedoeling dat een van de vier poules in België wordt afgewerkt.

"Dit was al meteen het plan, toen we het bid indienden, maar het heeft even geduurd voordat we daar met België helemaal uit waren'', lichtte Michel Everaert namens de Nevobo toe. "Wij zullen het organisatiecomité vormen, maar België komt daaronder met een subcomité. Het is de bedoeling dat de Belgische vrouwen in eigen land gaan spelen en daarmee zullen we ook daar een volle zaal trekken. Ook qua kosten is het aantrekkelijker.''

De bonden gaan woensdag naar Luxemburg om het bid te verdedigen. Rusland is ook kandidaat. De Europese bond CEV wijst het toernooi in november toe.