Arnhem,
18
april
2015
|
17:09
Europe/Amsterdam

Nationale Sportweek feestelijk van start in Doetinchem

Vanmiddag is in Doetinchem het startschot gegeven voor de twaalfde Nationale Sportweek. De opening werd verricht door NOC*NSF voorzitter André Bolhuis, burgemeester van Doetinchem Niels Joosten en topatleet Gert Jan Wassink direct nadat een groep kinderen, recreanten en topatleten onder aanvoering van waterpoloster Mieke Cabout het podium op het Simonsplein in de binnenstad van Doetinchem bereikten.

Het centrum van Doetinchem ademde de hele dag sport, er was voor iedereen wat te doen en te beleven. Zo was er een gevarieerd podiumprogramma en tientallen sportieve activiteiten op de diverse pleinen. De Nationale Sportweek vindt dit jaar plaats van 18 tot en met 25 april.

Een aantal Nationale Sportweek-ambassadeurs, waaronder waterpoloster Mieke Cabout, zanger Ralf Mackenbach, zangeres Ria Valk, oud-rolstoeltennisster Monique Kalkman, acteur Joris Putman, bokser Innocent, oud-schaatsster Annamarie Thomas en presentatrice Hella van der Wijst waren ook in Doetinchem aanwezig om hun favoriete tak van sport te promoten. Ook zanger Nick Schilder was aanwezig als ambassadeur van de Nederlandse Schaakbond..

NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis reageerde enthousiast. “Het is geweldig om zoveel mensen vandaag te zien sporten in Doetinchem. Dankzij de inzet van Doetinchem en de samenwerking met de andere Achterhoekse gemeenten is het event van vandaag geslaagd. Natuurlijk kijken we ook uit naar alle andere activiteiten die deze week overal in het land nog worden georganiseerd. Sporten is voor mij altijd erg belangrijk geweest en is dat nog steeds. Ik hoop dan ook dat iedereen die nog niet zo bekend is met sporten na deze week wordt aangezet ook te gaan bewegen.”

‘Ik neem je mee!’
Het thema dit jaar is ‘Ik neem je mee!’. Tijdens de sportweek kunnen actieve sporters iemand meenemen die niet of weinig sport en hem of haar kennis laten maken met hun sport(club). Een mooie manier om vrienden, familie, collega’s of buren uit te dagen te gaan sporten en het plezier dat sport en dan vooral samen sporten geeft, zelf te laten beleven.

Over de Nationale Sportweek
De Nationale Sportweek is geïnitieerd door NOC*NSF en laat mensen kennis maken met een sport die ze leuk vinden en die bij hen past. Met als uiteindelijk doel meer mensen de weg te laten vinden naar de sportclub. Tijdens de Nationale Sportweek vinden overal in het land duizenden sportactiviteiten plaats. Ruim 200 gemeenten hebben zich met duizenden activiteiten aangemeld , georganiseerd door sportclubs en andere sportaanbieders en ondersteund door 40 sportbonden. De activiteiten worden gratis aangeboden en zijn bedoeld voor iedereen: jong en oud.

Meer informatie op www.nationalesportweek.nl