Arnhem,
29
november
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Nanjing 2014 presenteert mascotte Nanjinglele

Het organisatiecomité van Nanjing 2014, de NYOGOC, heeft de mascotte voor de tweede editie van de Jeugd Olympische Spelen gepresenteerd. ‘Nanjinglele’ is gebaseerd op de uit de Chinese stad afkomstige, unieke rivierstenen, de ‘Rain Flower Pebbles’.

De mascotte werd in het Nanjing Olympic Centre onthuld door de Chinese Olympische kampioenen Sun Yang (zwemmen), Huang Xu (turnen) en Wu Jingyu (taekwondo). Het ontwerp van Nanjinglele werd gekozen uit een landelijke wedstrijd waaraan ruim 1,2 miljoen studenten meededen. De toevoeging 'lele' staat voor het geluid van twee botsende stenen en is daarnaast het Chinese woord voor vreugde.

Aan de Jeugd Olympische Spelen van Nanjing nemen in augustus 2014 ruim 3800 sporters in de leeftijd van 14 tot en met 18 jaar deel, afkomstig uit meer dan tweehonderd landen. Nederland zal onder leiding van chef de mission Mark Huizinga een Youth Olympic Team Netherlands afvaardigen.

Nanjing 2014 is de tweede zomereditie van de Jeugd Olympische Spelen. De eerste editie vond in 2010 plaats in Singapore, de eerste Winterspelen stonden in januari 2012 in Innsbruck op de rol.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.