Arnhem,
11
september
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Masterplan Grenzeloos Zwemmen overhandigd

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

AMSTERDAM - Tijdens het jubileumfeest van de KNZB in Amsterdam is zondag 8 september het ‘Masterplan Grenzeloos Zwemmen’ overhandigd aan André Bolhuis, voorzitter van NOC*NSF. Met dit plan wil de zwembond samen met Menzis en de Johan Cruyff Foundation zoveel mogelijk kinderen met een beperking de mogelijkheid bieden te zwemmen.

Het zwemmen voor mensen met een handicap is binnen de KNZB geïntegreerd en opgenomen in het beleidsplan ‘Waterkracht’. De afgelopen jaren heeft de KNZB samen met NOC*NSF en de Johan Cruyff Foundation hard gewerkt om de mogelijkheden van zwemmen voor mensen met een handicap te verbeteren. Menzis heeft de KNZB gevraagd om ook vooruit te kijken en een plan te maken tot 2016.

Marije Oosterhuis overhandigde namens de KNZB het ‘Masterplan Grenzeloos zwemmen’ aan André Bolhuis, voorzitter van NOC*NSF. Marije Oosterhuis is het gezicht van het gehandicaptenzwemmen tijdens dit jubileumjaar. Zij is ook '1 van de 14' ambassadeurs van de Johan Cruyff Foundation. Een aantal belangrijke punten in het masterplan zijn het integreren van gehandicaptenzwemmen in alle opleidingen, meer accent op onderwijs en revalidatiecentra, een landelijke dekking bij het waterbasketbal en het continueren van regiotrainingen om doorstroom van talenten te bevorderen.

Samenwerken

Steeds meer verenigingen ontwikkelen aanbod voor zwemmers met een handicap. De accountmanagers van de KNZB kunnen die (nieuwe)verenigingen ondersteunen bij het behouden of nieuw ontwikkelen van aanbod voor deze doelgroep. Samenwerken is het motto, want zwemmen moet voor iedereen mogelijk zijn.

Jan Kossen, algemeen directeur van de KNZB: “Met dit plan willen we samen met onze partners zoveel mogelijk kinderen met een handicap de mogelijkheid bieden te zwemmen en hun talenten tot bloei te laten komen.”