Arnhem,
13
januari
2014
|
01:00
Europe/Amsterdam

Locatie Holland Heineken House Sochi 2014 bekend

Azimut Hotel Resort huisvest twaalfde editie ‘Home away from home’

ZOETERWOUDE - Het Holland Heineken House wordt tijdens de Olympische Winterspelen van 2014 gehuisvest op het grondgebied van het Azimut Hotel Resort in Sochi. In de enorme tuin van het net opgeleverde viersterrenhotel vormt de toekomstige discotheek van het resort de basis van het Holland Heineken House 2014.

In totaal omvat het Huis door middel van een luxe uitbouw straks 3500 vierkante meter. Al begin december zijn 21 vrachtwagens richting Sochi vetrokken om te zorgen dat de twaalfde editie van het Holland Heineken House op tijd van start kan gaan en kwalitatief aan alle eisen zal voldoen. Het Holland Heineken House, dat in Sochi slechts vijf kilometer hemelsbreed van het Olympic Park verwijderd is, gaat 6 februari vanaf 18:00 uur open voor publiek. Eerder die dag overhandigt Heineken Nederland officieel de sleutel aan NOC*NSF, dat tijdens de Olympische Spelen als gastheer van het Holland Heineken House optreedt.

Algemeen directeur NOC*NSF Gerard Dielessen: “De plek van het Holland Heineken House Sochi 2014 is uniek. Zo dicht bij de Olympische sport zelf en tegelijk zo dicht bij het Olympisch dorp waren we nog niet eerder. En vanuit het Holland Heineken House kijk je op de besneeuwde bergtoppen waar onze Nederlandse bergsporters voor de medailles zullen strijden. De voorbereidingen waren ook dit keer weer erg bijzonder. Ik kan met grote zekerheid zeggen dat zonder Heineken we zo’n fantastisch hospitality house voor ons team, voor hun vrienden en familie, en voor de Nederlandse supporters en sponsors, op deze plek en in dit land zo niet hadden kunnen realiseren. Ik kijk nu al uit naar de opening op 6 februari.”
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.