Arnhem,
13
juli
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Judoka Amber Gersjes draagt Nederlandse vlag bij opening EYOF2013

UTRECHT - Judoka Amber Gersjes draagt zondagavond de Nederlandse vlag tijdens de openingsceremonie van het Europese Jeugd Olympische Festival (EYOF) in Utrecht. Dat heeft chef de mission Marjan Olyslager zaterdag tijdens de aankomst van de Nederlandse ploeg bekendgemaakt. De opening van het evenement, dat van 14 tot en met 19 juli in Utrecht gehouden wordt, vindt op zondagavond plaats in Stadion Galgenwaard in Utrecht.

Olyslager kwam tot haar keus door "het mooie sportieve cv en de grote internationale ervaring die Amber al heeft. En daarnaast is het een klein meisje met een krachtige uitstraling en dat vinden we een mooi beeld met de vlag".

De 16-jarige judoka uit Tilburg, die uitkomt in de klasse tot 44 kg en daarin in 2012 Europees kampioene onder 18 jaar werd, voelde zich vereerd en verheugde zich op de openingsceremonie. "Erg gaaf,,dat maak je maar één keer mee." Tijdens de openingsceremonie, die zondag om 20.00 uur begint in aanwezigheid van Koning Willem Alexander, komt Nederland als gastland als laatste het veld van het stadion op. "En ik loop dan voorop met de vlag", was Gersjes trots.

Tijdens de openingsceremonie legt van de Nederlandse sporters wielrenster Aafke Soet de Olympische eed af. Namens de coaches zal volleybalcoach Saskia van Hintum dat doen.

Kort gesprekje met Marjan Olyslager en Amber Gersjes:
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.