Arnhem,
06
februari
2014
|
01:00
Europe/Amsterdam

Jorien ter Mors draagt Nederlandse vlag bij opening

SOCHI (ANP) - Jorien ter Mors draagt vrijdag bij de opening van de Olympische Spelen de Nederlandse vlag. Dat maakte chef de mission Maurits Hendriks donderdag bekend. De 24-jarige Ter Mors doet in Sochi mee als shorttrackster en als langebaanschaatsster.

Hendriks gaf aan dat hij het de hoogste tijd vond dat een vrouw weer eens werd aangewezen als vlaggendraagster. Snowboardster Nicolien Sauerbreij was in 2002 de laatste die die eer te beurt viel. Daarna koos NOC*NSF voor Mark Huizinga (2004, judo), Jan Bos (2006, schaatsen), Jeroen Delmee (2008, hockey), Timothy Beck (2010, bobslee) en Dorian van Rijsselberghe (2012, windsurfen).

Voor Ter Mors beginnen de Olympische Spelen maandag bij het shorttrack met de 500 meter en de 3000 meter relay. Zaterdag 15 februari volgt de 1500 meter en dinsdag 18 februari de 1000 meter. Zondag 16 februari komt ze eerst in actie als langebaanschaatsster, op de 1500 meter.

>> Volg de Spelen op www.nocnsf.nl/sochi2014
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.