Arnhem,
24
juli
2017
|
13:23
Europe/Amsterdam

Jeroen Bijl vertrekt na Winterspelen van PyeongChang bij NOC*NSF

Samenvatting

Jeroen Bijl heeft besloten te vertrekken bij NOC*NSF na de Winterspelen van PyeongChang 2018.

Jeroen Bijl, chef de mission Team NL PyeongChang 2018:
“Ik werk nu meer dan 12 jaar met heel veel plezier bij NOC*NSF. Samen met de afdeling Topsport, de bonden, de coaches en de beste sporters van Nederland hebben we veel kunnen realiseren en bereikt. Met de Winterspelen in Zuid Korea komt er voor mij een einde aan die periode. Ik heb besloten dat het dan tijd is voor een nieuwe uitdaging. Momenteel ben ik volop bezig met de voorbereiding op die spelen. Alles ligt op schema en wij doen er met ons team alles aan om het daar voor de sporters weer goed voor elkaar te hebben."

De Spelen van PyeongChang worden de zesde Olympische Spelen waar Bijl mede verantwoordelijk voor zal zijn. In 2015 was hij bovendien chef de mission van Team NL tijdens de 1e Europese Spelen in Baku.

Gerard Dielessen, algemeen directeur van NOC*NSF:
“Jeroen Bijl heeft veel betekend voor de topsport in Nederland in de afgelopen 12 jaar. Als manager Topsport was hij medeverantwoordelijk voor zowel het opstellen van het topsportbeleid, als voor de voortvarende uitvoering daarvan.Zo realiseerde hij onder andere de eerste stappen in het zo succesvolle focusbeleid en bouwde Jeroen samen met anderen aan het fundament voor de nu niet meer weg te denken nationale en regionale structuur van topsporttrainingscentra.
Gezien zijn ervaring zal Jeroen Bijl in Korea zeker een goede chef de mission zijn. Ik ga er van uit dat de Nederlandse topsport ook daarna nog veel zal profiteren van zijn brede kennis, ervaring en inzet.”

Het dienstverband van Jeroen Bijl met NOC*NSF eindigt in de loop van 2018.