Bangkok,
07
november
2014
|
18:05
Europe/Amsterdam

Ireen Wüst krijgt prijs voor beste atlete van Sochi 2014

Schaatster Ireen Wüst heeft tijdens het eerste ANOC Awards Galadiner in Bangkok de ANOC Award gekregen voor beste vrouwelijke sporter tijdens de Olympische Spelen in Sochi. Wüst ontving de prijs omdat zij meer medailles dan elke andere vrouwelijke sporter in Sochi heeft gewonnen en voor haar bijdrage aan de gouden medaille op de team pursuit, wat tevens een nieuw Olympisch record opleverde. De award is ook een weerspiegeling van Wüst haar ongeëvenaarde en constante kwaliteit in de afgelopen acht jaren.

Wüst kwam tijdens de Olympische Winterspelen in de Russische badplaats uit op vijf verschillende afstanden en won alle vijf keer een medaille: tweemaal goud en driemaal zilver. Bovendien heeft Ireen Wüst nu na Turijn 2006 en Vancouver 2010 op drie achtereenvolgende Winterspelen minimaal één gouden medaille veroverd en is ze de succesvolste Nederlandse Olympiër ooit.

Wüst voelde zich enorm vereerd dat ze deze award voor beste vrouwelijke sporter van Sochi 2014 in ontvangst mocht nemen. “Het niveau van talent van vrouwelijke sporters in Sochi was fenomenaal", verklaarde ze. "Dat was wat het tot zulke prachtige Spelen maakte. Dank aan mijn team in Sochi. Samen hebben we geschiedenis gemaakt."

ANOC (Association of National Olympic Committees) is de internationale vereniging van Olympische comités. Het is de eerste keer dat de organisatie de prijzen uitreikt voor de beste sporters van de afgelopen Olympische Spelen. 

Foto credit: Getty Images

Boilerplate

NOC*NSF - We winnen veel met sportWij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect. Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.