Arnhem,
03
december
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

IPC blikt met video terug op 'beste Spelen ooit'

ARNHEM - Op de internationale dag voor mensen met een handicap, heeft het Internationaal Paralympisch Comité (IPC) vandaag een video getiteld ‘Londen 2012 - de beste Spelen ooit’ online gezet. Het filmpje neemt de kijker mee terug naar de Paralympische Spelen London 2012, onder meer met een fraai doelpunt van CP-voetballer Iljas Visker en flitsen van rolstoeltennisster Esther Vergeer en de rolstoelbasketbalsters.

Bekijk de video hier:Paralympic Team Netherlands won op deze Spelen tien keer goud, tien keer zilver en negentien keer brons, goed voor een tiende plaats in het medailleklassement. Bekijk hier nog eens alle video's van de Paralympische Spelen London 2012, met vrijwel alle medaillewinnaars.

>> Lees meer Paralympisch nieuws op www.paralympisch.nl
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.