Arnhem,
06
november
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Grote deceptie aangepast badmintonners op WK

DORTMUND (BADMINTON NEDERLAND) - De rolstoelbadmintonners Ilse van de Burgwal, Willy Weijers, Inge Bakker en Timo Bakker zijn niet door de classificatie gekomen bij de WK aangepast badminton, die van 5 t/m 10 november plaatsvindt in Dormtund. Dit betekent dat zij niet mogen deelnemen. Jordy Brouwer Von Gonzenbach en Eddy Boerman waren reeds eerder geclassificeerd en vertegenwoordigen Nederland bij de WK aangepast badminton 2013.

Het doel van de BWF (Badminton World Federation) is om badminton in 2020 een Paralympische sport te laten zijn. Daartoe is sinds 2012 het aantal klassen waarin deelgenomen kan worden bij internationale aangepast badmintonkampioenschappen teruggebracht naar de volgende 6:

Rollers: klasse 1 en 2
Staanders: klasse 3, 4 en 5
Kleine mensen: klasse 6.

Bij de rollers waren er tot voor 2012 drie klassen. Voor elke klasse is bepaald in welke mate een speler gehandicapt moet zijn om in aanmerking te komen om uit te komen in de desbetreffende klasse. Tijdens de classificatie, die gisteren en vandaag plaats had in Dortmund, konden de hiervoor genoemde spelers niet geclassificeerd worden conform de strengere medische eisen die voor klasse 2 bij de rollers zijn gedefinieerd.

Voor de betreffende spelers is dit een zeer grote teleurstelling. Ze hebben hard en veel getraind om goed voorbereid deel te nemen aan de WK. Ilse van de Burgwal kan haar in 2011 behaalde wereldtitel nu niet meer verdedigen.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.