Arnhem,
30
augustus
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Geen titel

BAIE-COMEAU (CANADA) - Tim de Vries is gisteren (lokale tijd) derde geworden in de tijdrit op het paralympische WK Wielrennen in Baie-Comeau. Het is voor de 35-jarige handbiker zijn eerste medaille op een WK.

In de H4-handicapklasse ging de wereldtitel zoals verwacht naar de Italiaan Alessandro Zanardi. De oud-Formule 1-coureur is de laatste jaren nagenoeg onverslaanbaar. Zo won hij vorig jaar nog twee keer goud op de Paralympische Spelen in Londen. De tot nu toe regerend wereldkampioen, Ernst van Dyk uit Zuid-Afrika, pakte het zilver.

Op het lastige en zware parcours rond Baie-Comeau gaf De Vries meer dan een minuut toe. Daarmee pakte de Vinkevener de derde plaats en de bijbehorende bronzen medaille. Johan Reekers, de andere Nederlander die op de tijdrit in actie kwam, finishte als vierde.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.