Arnhem,
08
maart
2014
|
01:00
Europe/Amsterdam

Geen Nederlands succes op eerste dag Paralympische Spelen

SOCHI – De Nederlandse alpineskiërs hebben niet voor een verrassing kunnen zorgen op de afdaling. Op dit eerste ski-onderdeel van de Paralympische Winterspelen in Sochi kwam alleen Bart Verbruggen over de finish; hij werd veertiende. Anna Jochemsen miste vroegtijdig een poortje, zitskiër Kees-Jan van der Klooster ging halverweg onderuit.

Ondanks dat hij op top-8 mikte, was Bart Verbruggen tevreden met zijn veertiende plaats. Hij finishte op bijna zes seconden van winnaar Markus Salcher uit Oostenrijk “Ik maakte twee fouten. Dat heeft me die plek in de top-8 gekost”, vertelde hij na afloop. “Maar ik neem de kennis van het parcours mee naar morgen, naar de Super G.”

Anna Jochemsen kwam balend beneden. “Ik wilde de bochten scherp aansnijden, omdat ik daar in de training veel tijd liet liggen. Ik zag te laat dat ik die bocht té scherp aansneed en aan de verkeerde kant uitkwam. Dit is een ‘worst case scenario’. Ik had me mijn Paralympisch debuut anders voorgesteld.”

Van der Klooster
Voor Kees-Jan van der Klooster is de afdaling zijn favoriete onderdeel. “Als ik niet gevallen was, had ik hier mee kunnen doen voor het podium”, zei de zitskiër. “Ik was goed bezig, maar ik bleef hangen in de prutsneeuw. De omstandigheden zijn zwaar. Je moet grip hebben op de sneeuw, maar de bovenlaag is veel te zacht.”

>> Meer over de Paralympische Spelen op www.paralympisch.nl/sochi2014
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.