Arnhem,
18
januari
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Evertse verruilt Watersportverbond voor roeibond

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

NIEUWEGEIN (KNWU) - Hoofd topzeilen Hessel Evertse zal per 1 maart 2013 in dienst treden bij de Koninklijke Nederlandse Roeibond (KNRB) als technisch directeur. Na meer dan 20 jaren in dienst van het Watersportverbond kiest Evertse voor een nieuwe uitdaging bij de KNRB. Als hoofd topzeilen had Evertse een cruciale rol in de opbouw naar het succes van de Nederlandse topzeilers van de Delta Lloyd Kernploeg.

Het Watersportverbond wenst Evertse heel veel succes met zijn nieuwe baan en beraadt zich op een nieuwe invulling van de functie. Directeur Maurice Leeser roemt Evertse als een enorm gedreven en zeer kundige manager. “Hessel heeft zich in zijn periode bij het Watersportverbond onvoorwaardelijk en met hart en ziel ingezet voor het topzeilen. Onder zijn bezielende leiding zijn geweldige resultaten geboekt. Hessel is iemand met een oneindige hoeveelheid energie gekoppeld aan een heldere visie. Iemand die heel zorgvuldig en nauwgezet te werk gaat, met heel veel aandacht voor kwaliteit. Ik hoop van harte dat Hessel hetzelfde kan neerzetten bij de KNRB.”

Leeser betreurt het vertrek maar begrijpt de nieuwe uitdaging. “Deze stap is Hessel van harte gegund en we wensen hem dan ook echt het allerbeste. We kijken met veel dankbaarheid, respect en waardering terug op hetgeen Hessel gedaan heeft voor het Watersportverbond en we zullen hem als collega en als mens in onze organisatie missen.”

Hessel Evertse reageerde als volgt: “Het was een voorrecht en een bijzonder genoegen om met dit unieke gezelschap de reis te mogen maken en dromen werkelijkheid te zien worden. Vooral het proces onderweg naar de sportieve topprestaties zal ik koesteren en ik kijk met plezier en trots terug op wat we samen hebben gedaan en bereikt bij het Watersportverbond.”