Arnhem,
10
juni
2015
|
15:48
Europe/Amsterdam

Europese Spelen 2019 niet in Nederland

NOC*NSF heeft vanochtend tot haar grote teleurstelling van de Nederlandse overheid vernomen dat zij het plan van NOC*NSF en het EOC niet steunt om de Europese Spelen in 2019 in Nederland te organiseren. NOC*NSF heeft de organisatie van dit evenement daarom aan het EOC terug moeten geven.

NOC*NSF begrijpt dit besluit van de overheden niet en ziet dit als een gebrek aan visie op de toekomst van de grote sportevenementen. NOC*NSF ziet het als een gemiste kans voor Nederland om te laten zien hoe je een groot multi-sportevenement op een vernieuwende wijze en op een normale schaal over een heel land verspreid organiseert. Niet voor niets bleek er internationaal grote belangstelling te zijn voor ons concept.

NOC*NSF had verwacht dat dit plan, dat door de Nederlandse sport, de internationale sportwereld en vele private partijen al was omarmd, ook door de gezamenlijke Nederlandse overheden zou worden gesteund. Zeker ook omdat we met hen de afgelopen jaren zo veel successen hebben kunnen realiseren op het gebied van sportprestaties en sportevenementen. NOC*NSF zal haar beleid op dit gebied met kracht voortzetten.