Arnhem,
12
december
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Eerste nominaties voor Olympic Team Netherlands Sochi 2014

Nog 420 dagen tot Sochi!

ARNHEM - NOC*NSF heeft de eerste voordrachten voor deelname aan de Olympische Spelen Sochi 2014 gehonoreerd. De Bob en Slee Bond Nederland (BSBN) diende een verzoek in voor twee tweemansbobteams, die nu verzekerd zijn van een nominatie.

Het gaat om de:
- Tweemansbob heren met piloot Edwin van Calker
- Tweemansbob dames met piloot Esmé Kamphuis

De tweemansbob heren voldeed aan de door NOC*NSF met de BSBN opgestelde nominatie-eis van een top acht-plaats, door tijdens de World Cup wedstrijd in Lake Placid op 9 november zesde te worden. De dames tweemansbob werd in de World Cup in Park City op 17 november zevende. Beide worldcupwedstrijden hadden een representatief deelnemersveld.

Een nominatie wordt niet vanzelfsprekend omgezet in kwalificatie voor Olympic Team Netherlands Sochi 2014. Daarvoor moeten de genomineerde sporters in het volgende seizoen vormbehoud tonen, door nogmaals aan een prestatienorm te voldoen.

>> Lees meer over de Olympische en Paralympische Spelen Sochi 2014 op www.nocnsf.nl/sochi2014.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.